Profvoetballers stimuleren kinderen boeken te scoren!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Daarom voeren de bibliotheken in Midden-Drenthe, Aa & Hunze, Tynaarlo, Noordenveld en Coevorden het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal

Doe mee met ScoorThuis!

Naast de Schooleditie kent Scoor een Boek! ook een digitale Thuiseditie. Hierin worden gezinnen opgeroepen om ook thuis boeken te gaan lezen. Papa, mama, broertjes en zusjes gaan de strijd aan. In de klas en thuis! Met het gezin voeren zij leuke taal-, lees- en beweegopdrachten uit. Voor elke opdracht die zij doen scoren zij punten voor de klas. De klas met de meeste punten, maakt kans op mooie prijzen. Aanmelding gebeurt met een klascode die de kinderen krijgen van juf of meester.

Scoor een Boek! in Drenthe

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Daarom voert een aantal bibliotheken in Drenthe het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

In 2020 lazen 22.548 kinderen uit tien provincies samen zoveel mogelijk boeken ('scoren') tijdens Scoor een Boek!
Ook in 2021 haakt Drenthe weer aan bij Scoor een Boek! Een groot aantal scholen uit de volgende Drentse gemeenten doet mee aan Scoor een Boek!:

Aa en Hunze (FC Groningen)

 

Coevorden (FC Emmen)

 

Midden-Drenthe (FC Groningen)

 

Noordenveld (FC Groningen)

 

Tynaarlo (FC Groningen)

 

Het doel: leerlingen laten scoren

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. De bibliotheek wil hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door een profvoetballer. Aan het eind van het project is er een sportieve afsluiting. Vanwege de coronamaatregelene vindt Scoor een Boek! dit jaar vooral online plaats.

Opzet Scoor een Boek!

Screenshot filmpje en poppetje op balAftrap In de klas | februari 2021 | Een educatiemedewerker van de bibliotheek  bezoekt (online) de groep met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de voetballer Bart van Hintum van FC Groningen (in Coevorden door Keziah Veendorp van FC Emmen).

Rust In de klas | maart 2021 | De medewerker van de bibliotheek praat (online) met de klas over de boeken. Samen bekijken ze de tweede videoboodschap van Bart van Hintum of Keziah Veendorp.

Fluitsignaal April / mei | Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor Het Fluitsignaal, een sportieve afsluiting in de vorm van een online quiz. Ook wordt de eindscore van Scoor een Boek! bekend gemaakt.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt weten, neem dan contact op met: