Digisterker/Aan de slag met je DigiD

De Bibliotheken in Coevorden, Sleen, Schoonoord, Dalen, Oosterhesselen en Aalden verzorgen de cursus ‘Digisterker/Aan de slag met je DigiD’. De cursus is bedoeld voor iedereen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is elektronische overheid?

De overheid doet steeds meer via internet. Je moet steeds meer zaken online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Hiervoor heb je een DigiD nodig, een digitale toegangscode voor alle diensten van de overheid.

Vind je het ook lastig om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus Digisterker.

Wat is de cursus Digisterker?

In de cursus ‘Digisterker/Aan de slag met je DigiD’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Ook leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. Je werkt in kleine groepjes deelnemers en je krijgt les van twee gecertificeerde docenten. Tijdens de eerste cursusdag ontvang je een gratis werkboek. Een van de hoofdstukken hiervan besteedt speciaal aandacht aan de website van de gemeente Coevorden.

Voor wie is de cursus Digisterker bestemd?

De cursus is bestemd voor inwoners van de gemeente Coevorden.
Je moet wel een beetje met de computer kunnen werken en met internet kunnen omgaan.

De cursus is gratis. Je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.

Meedoen?

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier voor een cursus die al gepland staat.

Als er nog geen nieuwe datum bekend is, kun je het belangstellingsformulier invullen. De bibliotheek neemt dan contact met je op.