In Bibliotheek van Coevorden kunt u iedere dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag tussen 14.00 uur tot 17.00 uur terecht voor vragen over het gebruik van uw tablet en/of IPad.

U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wel graag uw eigen IPad/Tablet meenemen!

Datum: 18 sept
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Kosten: Gratis

Op maandagavond 8 oktober start in Bibliotheek Sleen de cursus Werken met de e-overheid (Digisterker). De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 8, 15, 22 en 29 okt. van 19.00 tot 21.00 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Coevorden.

Inhoud cursus Werken met de e-overheid

In de cursus Werken met de e-overheid  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, mijn overheid en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .

Naar het inschrijfformulier

Datum: 08 okt
Begintijd: 19:00
Eindtijd: 21:00
Kosten: Deelname is gratis

Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin anderhalf tot vierjarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes.

Datum: 20 sept
Locatie: Bibliotheek Oosterhesselen

Datum: 20 sept

Datum: 21 sept
Locatie: Bibliotheek Dalen

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek.

Deze cursus is voor mensen die nog niet wegwijs zijn op de computer en dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals websites bekijken, e-mailen en hoe je bestanden kunt downloaden. Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn waardoor er volledig op het eigen tempo gewerkt kan worden. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je nodig hebt.

Je kunt je alvast aanmelden. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur, verspreid over 4 weken. De data worden in overleg gepland. Opgave is alvast mogelijk
Aanmelden via 088 012 8310 of in Bibliotheek Coevorden of via  info@bibliotheekcoevorden.nl

• Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten.
• Klik&Tik het internet op: zoek op internet, bekijk websites en leer bestanden downloaden.
• Klik&Tik samen op 't web: leer sociale media kennen en hoe je ze kunt gebruiken.

Datum: 25 sept
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 16.00 uur
Kosten: Gratis

Datum: 25 sept

Datum: 27 sept
Locatie: Bibliotheek Aalden

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de bibliotheek.

Data en aanmelden

De cursusdata zijn dinsdag 27 november / 4, 11, 18 december / 8 en 15 januari van 10.00-12.00 uur.

Je kunt je alvast aanmelden: via 088 012 8260, in Bibliotheek Sleen of via  info@bibliotheeksleen.nl.

Datum: 27 nov
Kosten: Gratis toegankelijk

Datum: 26 sept
Locatie: Bibliotheek Sleen

Op donderdag 4 oktober start in Bibliotheek Schoonoord de cursus Werken met de e-overheid (Digisterker). De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 4, 11, 18 en 25 okt. van 9.30 tot 11.30 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Coevorden.

Inhoud cursus Werken met de e-overheid

De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .

Naar het inschrijfformulier

Datum: 04 okt
Begintijd: 09:30
Eindtijd: 11:30
Kosten: Deelname is gratis

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek.

De cursus wordt gegeven op donderdagmorgen 11, 18, 25 oktober en 1 november van 09.30 - 11.30 uur.
Aanmelden via 088 012 8255 of in Bibliotheek Schoonoord of via  info@bibliotheekschoonoord.nl

Datum: 11 okt

Datum: 16 okt

Datum: 17 okt

Locatie: Bibliotheek Oosterhesselen

Locatie: Bibliotheek Aalden

Datum: 19 okt
Locatie: Bibliotheek Dalen

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de bibliotheek.

Data en aanmelden

De cursusdata zijn dinsdag 9, 16, 23, 30 oktober / 6 en13 november van 10.00 – 12.00 uur.

Datum: 09 okt
Kosten: Gratis toegankelijk